sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Katselmus

Eilen aamulla seiskalta pakattiin koirat ja säkilliset nakkeja autoon ja lähdettiin köröttelemään Helsingin suuntaan; vinttikoirakeskukseen. :) Ja kun perille päästiin niin huomattiin, että olis pitänyt noiden nakkien lisäksi pakata turkishaalarit, kinttaat ja pipot mukaan; lämpöä jotain 4 asteen tienoilla ja taivas pilvessä. Noh onneks ei sentään vettä tahi räntää satanut ;D

Tosiaan Katselmukset alkoivat pentu/juniori/nuorten urosten kehillä ja me oltiin siellä kannustamassa Velhoa ja Eppua mahtaviin suorituksiin pentukehässä! Kuvat varmaan kertovat parhaiten:

 Aloituskehä

 ja pojat laittaa liikettä niveliin :)

 Sitten kuunnellaan tarkkaavaisesti ohjeita yksilöarvosteluja varten..

 ..ja saadaan kommetteja myös yleisöltä ;)

 Velho on ensimmäisenä pojista yksilöarvioinnissa ja tuntuu oikein nauttivan räpläämisestä ;)

 liikettä

 ja mahtava kontakti :)

 Sitten on Epun vuoro joutua kivessyyniin ;)

 Komea Eppu :)

 liikettä

Yksilökehien jälkeen kaikki pojat kutsuttiin takaisin kehään ja jatkoon valittiin 5 parasta 11 koiran joukosta, jotka edustava erityyppisiä paimensukuisia lapinkoiria; ja eiköhän mitä KUMPIKIN EPPU JA VELHO VALITTIIN 5 PARHAAN JOUKKOON!!!! MAHTAVAA!!!
 
Punainen nauha Velholle :)

Loppukehää odotellessa lähdettiin päästelemään pahimpia höyryjä läheiselle pellolle ja Vilma oli innosta pinkeänä kun pääsi laukkaamaan veljien kanssa :) Melkoista vauhdin hurmaa ;)






 Okra meinaa, että nää on mun kakaroita! ;D





Pahimmat höyryt kun saatiin purettua, niin pojat suuntasivat loppukehään, jossa yleisölle kerrottiin, että minkä tyyppisiä nämä koirat ovat ja miksi ne pääsivät viiden parhaan joukkoon. Koiria ei siis tällä kertaa laitettu mitenkään paremmuusjärjestykseen, mikä on hyvä, sillä kirjo tässä rodussa on valtava, niinkuin pitää ollakin :)


Pippuri (Velho); tuomari Tarja Lackman


Ikä 6 kk. Keskikokoinen, mittasuhteiltaan erinomainen. Hyvät kulmaukset, hyvä raajaluusto, erinomainen pää, hyvä purenta. Kivekset OK. Karva vaihtumassa. Hieno pitkä häntä. Hieman takakorkeassa kasvuvaiheessa. Liikkuu halutessaan hyvin. Miellyttävä ystävällinen luonne.



Sinapinsiemen (Eppu); tuomari Tarja Lackman


Ikä 6 kk. Keskikoinen, mittasuhteitaan hyvä. Hieman takakorkeassa kasvuvaiheessa. Hyvä etuosa, takakulmaukset saisivat olla paremmat. Kaunis pää. Purenta OK. Kivekset OK. Hyvä tuuhea turkki, hyvä häntä. Takaliike voimaton. Lempeä luonne.
  
Sitten  oli vuorossa Vilman kehä ja kilpasiskoja olikin melkoinen lauma; 19 pentunarttua!!



 että semmoista..



 Vilman pentuaikainen kaveri Minka Tampereelta oli myös kisoissa mukana


 Hampaat OK ;)

 tarkkaa syyniä


 liikettä

Ja eiköhän mitä, niin se Vilmakin sitten valittiin loppukehään 5n parhaan eri tyyppisen koiran joukkoon!!!! Voi tätä kasvattajan onnea! Ei voi olla muuta kuin ylpeä jokaisesta koirasta ja varsinkin miten hyvin pentuja on kasvatettu kotona. :) Kaikki käyttäytyivät tosi hyvin näyttelyssä, vaikka uhmaikä nostaakin päätään ja koiria ja menoa oli vaikka millä mitalla ympärillä :) Velho ja Eppu ovat kumpikin todella avoimia ihmisiä kohtaan ja varsinkin Velho on melkoinen pusupoika; Eppu taas jaksoi todella hyvin rauhoittua kehien välillä ja malttoi istua nätisti odottamassa vuoroaan :) Vilma kans käyyttäytyi tosi nätisti ja loppuajasta malttoi peräti laittaa nukkumaankin kehän laidalle, kun odottiin loppukehää (jota saikin odottaa hiiiirmuisen kauan; muissa kehissä (nuorten ja junnuluokassa) narttuja kun oli yli 30)!!! Loppukehässä Vilma keräsi huomiota leuallaan ja päänrakenteella :) Mie laitan myöhemmin videot poikien ja Vilman arvosteluista loppukehissä.

 Omituinen Umbra - Okran sisko - voitti möllitokon! :)

 Saga..

 ..ja Okra; turistikoirat, joilla meinas tulla tylsää odottaa loppukehiä ;D

 Wiima; junnuluokan viiden parhaan joukossa


Vanilja (Vilma); tuomari Kirsti Hassinen



½-vuotias, kaunis, siniturkkinen narttupentu, jolla on melko vahva raajaluusto. Voimakkaat kulmaukset. Vielä vähän takakorkea. Sivulta hyvät liikkeet, edestä ahtaat. Mukava luonne, esitetään hyvin.

Kehien jälkeen käytiin vielä Velhon ja Ritu-serkkupuolen kanssa leikkimässä ennen kuin lähdettiin palailemaan kotia kohti! Kiitos Erika ja Elina, että toitte pojat Katselmukseen ja pörrötyksiä kummallekin :)







8 kommenttia:

  1. Superonnittelut!!!!!
    T. Peile ja kumppanit

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia katselmusreportterille ja Onnittelut mainiosta menestyksestä!

    VastaaPoista
  3. Hieno kooste, ja onnittelut vielä Vilmalle (ja Epulle ja Velholle)! ;D

    VastaaPoista
  4. Hei, kiitos onnitteluista ja iloiset onnitteluhalit Vilmalle myös, niin hienoa kontaktia piti sinuun kehässä vaikka on vielä pikkuinen pentu.

    Leikkitreffit kuulostaa kivalta :) Parhaiten meille sopii la tai su aamu-/keskipäivä jonain viikonloppuna.
    Laitoin sinulle FBssä ystäväpyynnön niin voimme tarkemmin ajankohtaa ja paikkaa sopia.
    Kuulumisiin :)
    Terhi & Wiima

    PS. hymyilyttää kun olen vähän huithapeliemäntänä ripustanut sinisen k-pussin Wiiman hihnaan ja se loisti kauas loppukehässäkin, kuten kuvassasi näkyy, punaista nauhaa taas ei näy ollenkaan kun se oli hihnan kanssa supussa kourassani :D

    VastaaPoista
  5. Kaveripyyntö vahvistettu :) Meillekin tosiaan sopii nuo vkloput parhaiten ja autolla päästään ihan mihinpäin Turkua vain :)

    Wiima kyl käyttäytyi tosi nätisti Katselmuksessa ja tuo sun youtube video on varsin mahtava, ihana kontakti :)

    Pörrötyksiä sinne!

    VastaaPoista
  6. Kiva päivitys teillä katselmuksesta, ja Minkastakin tosi henot kuvat <3 KYllä meidän porukat pärjäsi hienosti :) Onnittelut kaikille :)

    VastaaPoista
  7. Onnittelut sinne kans! Met vähän kaipailtiin teitä tuolla loppukehässä; mut siihen kyl sai oottaa ihan hirmuisen kauan; Vilmaki ihan nukahti odotellessa ;D .. teillä tais olla muut koirat odottamassa kotosalla? Pörrötyksiä suloiselle Minkalle!

    VastaaPoista
  8. Hienoa katselmusmenestystä! Onnittelut kasvattajalle ja muille asianosaisille! :)

    VastaaPoista